Storitve

NOVO NOVO 2017 - DIGITALNI TISK!!!!!!!!!

V Tiskarni Kapušin na Krasincu smo inštalirali najnovejšo generacijo digitalnega barvnega stroja Ricoh Pro C7100X z dodatno belo barvo in parcialnim lakom. Omogoča tisk malih in srednje velikih naklad tiskovin brez izdelave tiskarskih plošč kot pri klasičnem offsetnem tisku. Omogoča format tiska 330x700 mm. Prednosti digitalnega tiska so konkurenčne cene manjših naklad, hitrejša  izdelava gotovega izdelka in možnost personalizacije oziroma individualizacije tiskovin. Kvaliteta izpisa je 1200x4800 dpi. Tiska se na papir, karton, reliefni papir in karton, plastične folije, samolepilne papirne in pvc folije, kuverte.


GRAFIČNO OBLIKOVANJE IN PRIPRAVA
Od ideje do končnega izdelka, v Tiskarni Kapušin uredimo vse.
Grafično vam oblikujemo vse, potrebujemo le vaše želje in ideje. Skupaj izberemo format, material, pisavo, slikovni material in barve ter izdelamo vzorec. Po dokončen dogovoru naredimo pripravo za tisk in že smo pripravljeni. 

OFFSET TISK
Tisk primeren za večje količine.
Gre za starejšo obliko tiska, ki je na tržišču prisoten že dolgo. Je visoko kakovostni tisk z offset tiskarskimi stroji. 
Razvil se je iz tako imenovane litografije, kar pomeni, da tiska neposredno preko dveh valjev. Prvi valj z matrico prenese barvo na drugi valj (offset valj) in nato motiv natiska na podlago. Gre za ploski tisk z aluminijastimi ploščami, kjer jih predhodno izdelajo iz fotofiltrov oziroma novo tehnologijo CTP (Computer to Print). Ta plošče osvetli direktno, kamor se nanese barva in se kasneje odtisne na želen medij. 
Kakovost offset tiska je zelo visoka, saj uporabljamo visokokakovostne tiskarske stroje, ki poskrbijo za kvaliteten odtis. 

DIGITALNI TISK
Tisk primeren za manjše količine.
Digitalni tisk je moderna tiskarska tehnika, ki s kseno-fotografskim postopkom s pomočjo laserja prenese motiv na papir. 
To je tehnika tiska, pri kateri stroje za tiskanje krmili računalnik. Digitalni tisk je predvsem primeren za hitre tiske, saj so dobavni roki ustrezno krajši. Prednost pred navadnim tiskom je predvsem v nižjih začetnih stroških, saj za izdelavo ne potrebujemo filma in matric, vendar pa je cena posameznega izpisa višja. Pri digitalnem tisku se tiska na laserskih produkcijskih tiskalnikih resolucije 2400 x 2400 dpi. 
Tiska se na formatu papirja do 33 x 48 cm do gramature papirja 300 g.

SOLVENTNI TISK in obrez nalepk po konturi
Solventni tisk je oblika širokoformatnega tiskanja, saj lahko tiskamo do širine 137 cm in dolžine po želji.
Ta oblika tiska je primerna za tisk velikih formatov, prav tako pa tudi majhnih. 
Solventna barvila omogočajo visoko kvaliteto izpisov na širok spekter materialov. 
Tiskamo lahko na papir (letake velikih in manjših formatov, nalepke velikih in manjših formatov), PVC transparente, ponjave in zastave ter PVC plastike in PVC materiale. Solventni tisk uporabljamo tudi za print razstavnih panojev in plakatov; prav tako je širokoformatni solventni tisk primeren tudi za tisk samolepilnih nalepk za avtografike in svetlobne table. 
Solventni tisk je uporaben tudi za tisk na tekstil, majice, kape, torbe in delovne obleke s postopkom toplotnega prenosa preslikačev. 
Obstojnost solventnega tiska je na zunanjih razmerah od 3 do 5 let. 
Prav tako imamo tudi stroje za izrez iz različnih barvnih folij in izrez nalepk po konturi.

DODELAVA
Numeracija (oštevilčenje),  perforacija, zasek, izsek, zgibanje, biganje (žlebljenje), spenjanje z žico – tudi z omega sponkami Ω za v registrator, prepogibanje, porezava, plemenitenje tiskovin – offsetni lak, izdelava revij in brošur.

Če vas zanima izdelava katere koli tiskovine, nas pokličite na 07 3699 140 ali izpolnite nezavezujoči obrazec s povpraševanjem.
Prijava