Kmetija Kapušin

Na kmetiji »Kapušin« pridelujemo bučna semena oljne buče, imenovane golica, na lastnih kmetijskih površinah. Bučno olje pridelujemo po tradicionalnem postopku s toplim stiskanjem, kjer se semena mehansko in termično obdelajo. Bučna semena najprej v valjčnem mlinu zmeljemo, nato jih v mešalnem stroju zgnetemo in pri tem dodamo malo vode (voda preprečuje, da bi se semena pri praženju zažgala, kar omogoča pridelavo 100 % čistega bučnega olja). Zgneteno maso potem v pražilniku prepražimo na temperaturi med 100 °C in 110 °C ter na koncu stisnemo v stiskalnici.
 
Tako pridobimo nerafinirano 100 % bučno olje, ki ima značilno temno zeleno barvo, gostoto, močno diši in je intenzivnega okusa.
 
Bučno olje se uporablja za vse vrste solat, kot dodatek k toplim jedem (rižotam, kremnim juham, pečenim jajčkom, pečenim zrezkom, golažu, ribam itd.) ali kot preliv k vaniljevemu sladoledu.
 
V naši ponudbi lahko izbirate med različnimi pakiranji bučnega olja, med katerimi nudimo tudi bučno olje v kartonski darilni embalaži kot darilo za prijatelje ali poslovne partnerje.

Če vas zanima izdelek iz darilnega programa, nas pokličite na 031 635 311 ali 041 635 311 oziroma nam pišite na elektronski naslov  branko.kapusin@siol.net.
 
Prijava